Lækker blødt Sengetøj i 100% økologisk bambus

Kom ind og mærk den lækre kvalitet og komfort i det blødeste bambussengetøj fra Wonder Living. Dette sengelinned er perfekt til personer, som sveder meget i løbet af natten.
ET BÆREDYGTIGT VALG – Alt bambus fra Wonder Living dyrkes 100% økologisk i kun sollys og regnvand uden brug af giftige pesticider, herbicider eller kunstgødning. Bambusplantagen er FSC-mærket, hvilket sikrer, at der ikke bliver fældet mere bambus end plantagen kan nå at reproducere. FSC-mærket er også en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet og at personalet er uddannede og har ordentlige arbejdsvilkår.

Hvorfor vælge bambus?

Komfort i luksusklasse Sengetøj i bambus besidder mange egenskaber, som alle er med til at bidrage til en bedre nattesøvn . Bambussengetøj fra Wonder Living er satinvævet i 300 TC (thread count), hvilket gør det modstandsdygtigt overfor bakterier såsom husstøvmider. Bambussengetøj er perfekt til varme nætter, da det er meget absorberende og afgiver fugten 2-3 hurtigere end eksempelvis bomuld. Det velegner sig derfor særligt til personer, som sveder meget om natten. Intelligent design Alle dynebetræk har stropper i hvert hjørne til at fastgøre dynen med, så den ikke folder sig sammen inde i betrækket. Derfor er dynebetrækket også velegnet til dyner med en bredde på 135 cm. Lynlåsen er skjult og beskyttet med en flap omkring.

Prisvindende Produktion

Moso bambus, som der anvendes til vores produkter, kan vokse op til 1 meter om dagen og bliver op til 28 meter høje med en diameter på 30 cm. Bambus er en bæredygtig og en ’utømmelig’ ressource som er CO2 neutral gennem hele sin livscyklus. PRISVINDENDE  Wonder Living får alle bambustekstiler produceret via Lyocell-metoden. Denne produktion foregår i et lukket kredsløb hvor 99,7% af spildevandet og det organiske opløsningsmiddel bliver genavendt. Denne proces er mindre energikrævende og sikrer også en højere fiberkvalitet end ved den traditionelle produktionsmetode. Lyocell-metoden bliver også anset som værende en af de mest miljøvenlige metoder i det 21. århundrede

Vask af bambus sengetøj

Kort fortalt skal bambus vaskes/behandles på samme måde som silke.

  • Max. 40 grader (silke/uld program) – anbefal gerne i en vaskepose
  • Silke/uld sæbe
  • Undgå tørretumbler, da det lufttørrer meget hurtigt (ellers laveste temperatur i tørretumbleren)

Kan det vaskes på 60 grader? 

Nej, det belaster fibrene og tekstilet bliver med tiden smudset og kan efter en længere periode begynde at gå op i syningerne.

Hvad så med bakterier? 

Bakterier såsom husstøvmider trives/lever ikke på samme måde i et tørt sengemiljø som bambus og da alt sengetøjet er tætvævet (satin) i en trådtæthed på 300 trådtal, gør det tekstilet modstandsdygtigt overfor husstøvmider, så de ikke kan trænge igennem/holde sig fast til betrækket.

Bæredygtigt bambus sengetøj

Alle råvarer (bambus) kan nu kaldes for FSC-mærket, hvilket betyder, at alt bambussen bliver bæredygtigt dyrket (der bliver ikke fældet mere bambus end skoven kan nå at reproducere) og der tages ligeledes forbehold for dyre- og planteliv samt en sikkerhed for gode arbejdsforhold.

Derudover kan vi via leverandøren dokumentere at alle bambustekstiler bliver 100% bæredygtig produceret via den prisvindende lyocell-metode, kendt fra Lezing, til fremstilling af Tencel. Dermed sikres også en højere fiberkvalitet.

Produktion via lyocell metoden er:

Bambussen bliver opløst i et organisk opløsningsmiddel i et lukket kredsløb hvor restkemien bliver genanvendt op til 99,7%. Ligeledes er denne metode mindre energikrævende og 100% miljøvenlig i forhold til den traditionelle metode til at fremstille bambustekstiler i.

Husk at alle produkter selvfølgelig også er OEKO-TEX STANDARD 100 certificeret (det færdige produkt er testet fri for sundhedsskadelige stoffer).

De mest stillede spørgsmål:

Er bambussengetøj fra Wonder Living allergivenligt?
Ja (Oeko-tex certificeret)

Krøller sengetøjet efter vask?
Lidt (som næsten alt andet) men det krøller mindre end silke. Vi anbefaler laveste antal centrifugeringer på vaskemaskinen og lige slå sengetøjet ud et par gange før det hænges op, så behøves det ikke at stryges og krøller minimalt.

Er bambussengetøj økologisk?
Både ja og nej (delte meninger). Selve råvaren (bambussen) er økologisk dyrket – men blødgøringsprocessen kræver det organiske opløsningsmiddel (methylmorpholin N-oxid) som ikke kan kaldes økologisk. Det gennemgår også en farvningsproces (ligesom økologisk bomuld) og der kan selve farvestoffet ikke kaldes økologisk, selvom man kalder noget sengetøj for økologisk bomuld.

Er bambustekstiler bæredygtigt?
Ja, men kun hvis de er produceret efter lyocell-metoden (Wonder Living).