Det er vigtigt for din nattesøvn, at du har en dyne, som kan holde dig varm nok og samtidig lader din krop ånde. Din dyne må ikke lade dig blive fugtig – den skal være ventilerende, så du kan ånde og komme af med varmen i løbet af natten. Det er også vigtigt, at du kan lide dynens følelse eller konsistens. En silkedyne giver for eksempel ikke samme oplevelse som en dyne med dun. Men alle dyner med naturfyld regulerer temperaturen bedre end andre dyner, ingen tvivl om det. Når man vælger en dyne med naturfyld, får man vekselvirkningen – nemlig at dynen varmer i koldt miljø og ventilerer i et varmt miljø, ligesom ude i naturen.

Vi forhandler gåsedun, andedun eller moskusdun. Dyner med moskusdun vil altid være de varmeste. Andedun er en smule grovere end gåsedun, så en dyne med andedun er varmere end en gåsedunsdyne. Jo færre gram der er i din nye dyne, jo bedre er fyldet. Når dynen er stor, kræves der ikke så meget fyld til at fylde dynen. Og så findes der naturligvis sommerdyner, hvor indholdet er halveret. Derfor er de ikke nær så varme. Vi har også vinterdyner til landets koldeste årstid eller til de, som bare er forfrosne. I vinterdyner har man naturligvis puttet store mængder dun i, så dynerne kan varme mere.
Er naturfyldet gåsedun, moskusdun eller andedun, er dynen vaskbar. Men den er også selvrensende, så vask den så sjældent som muligt. Vidste du, at dyner med en høj kvalitet af dun sagtens kan vaskes i din egen vaskemaskine ved 60 grader? Vi anbefaler ikke vask af dynen hvert år. Vask den først, når den er nogle år gammel, og du synes, at den trænger. De første år er udluftning af dynen i skygge nok – dunene er selvrensende, og den bedste måde at få dynen renset på, er ved at hænge den ud om vinteren i frostvejr. Men pas på våret (dynens betræk) – lad sengetøjet blive omkring dynen, så du ikke river våret i stykker. Vask altid dynen med vaskemiddel fra Ringsted Dun – så er du sikker på, at garantien altid gælder for din dyne.

Størrelsen på en almindelig dyne er typisk 135 x 200 cm – ekstralændge er 135 x 220 cm. Der findes også dobbeltdyner i 200 x 200 cm – 200 x 220 cm eller 240 x 260 cm.

Vidste du, at vore leverandører garanterer for dyrevelfærd? Alle dun i vore dyner kommer fra europæiske farme. Vore leverandører bruger for eksempel gåsedun fra europæiske farme – certifikater beviser, at dyrene har haft et godt liv.