Guide til valg af nye boxmadrasser

Har du brug for gode råd, før du vælger?

Hanne Bruun Hansen

Hanne Bruun Hansen

Indehaver

Guide til valg af boxmadras

Hos Sengeexperten by Bruun har du altid mulighed for at få gode råd og vejledning med på vejen, når du skal købe ny seng. Vi er eksperter i alt det, der har med boxmadrasser at gøre, hvorfor du hos os har mulighed for at finde den rette boxmadras – for eksempel med hjælp fra vores guide her på siden. Foruden guiden til valg af boxmadras herunder er du altid mere end velkommen til at rette henvendelse til os eller besøge os i vores store specialforretning Sengeexperten by Bruun i centrum af Vejle.

Når du køber din boxmadras hos Sengeexperten by Bruun, er det en sikker investering i en bedre og mere komfortabel nattesøvn. Valget af den rette madras er af afgørende betydning for, hvordan du sover om natten. Oplever du søvnproblemer, kan det derfor være en mulighed at undersøge, om du ligger på den rette madras, eller om det vil kunne betale sig at investere i en ny boxmadras til din seng – en madras, som bedre imødekommer dine specifikke behov med hensyn til støtte og ergonomi.

Vi forhandler prima boxmadrasser fra følgende mærker:

 • Dunlopillo
 • Hästens
 • Jensen®
 • SX One
 • TEMPUR®
 • Carpe Diem

Hästens boxmadrasser

Gå aldrig på kompromis med kvaliteten

Uanset om din boxmadras skal bruges som en seng i sig selv, eller om den skal bruges til en kontinentalseng, bør du stille skrappe krav til kvaliteten af madrassen. Hos Sengeexperten by Bruun forhandler vi boxmadrasser fra markedets bedste producenter, således at du har et velassorteret sortiment af høj kvalitet at vælge ud fra. Vores boxmadrasser befinder sig i flere prisklasser, så det er muligt at finde gode kvalitetsmadrasser uanset dit budget.

Har du brug for hjælp til at vælge mellem vores mange boxmadrasser, kan du altid få vejledning af vores dygtige sengeeksperter gennem kundeservice online eller i forretningen i Vejle.

Carpe Diem boxmadrasser

Auping Original Box

Når du handler boxmadrasser hos os, er det en sikker investering i mere stabil nattesøvn

Vil du have eksperthjælp til valget af din nye seng, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge os på Facebook

Hvis du først har oplevet søvnproblemer på grund af ringe komfort i sengen, ved du, hvor stor en forskel det kan gøre for din nattesøvn og dermed overordnede velvære i hverdagen, at du anskaffer dig en ny boxmadras. Hos Sengeexperten by Bruun hjælper vi dig godt på vej med vores guide til valg af boxmadras.

Når du skal købe ny boxmadras, bør du overveje følgende:

 • Hvor stor skal sengen være?
 • Hvor fast skal madrassen være i forhold til din kropsvægt?
 • Hvilken type fjedre er bedst til dig?
 • Hvilken type topmadras vil passe bedst til dig og din nye boxmadras?
 • Skal boxmadrassen fungere som seng eller som fundament for en kontinentalseng?

I guiden herunder finder du gode råd og vejledning, som du kan bruge til at besvare ovenstående spørgsmål – og dermed finde den perfekte boxmadras med tilhørende topmadras.

Forskellige personer har forskellige behov – vi har en boxmadras til alle

North Boxmadrasser

Fastheden:

Fastheden af din boxmadras er selvfølgelig ofte en smagssag, men som udgangspunkt kan vi som eksperter hjælpe med at vurdere den optimale fasthed ud fra din vægt og kropsbygning. Personer, der vejer mindre end 75 kg, er godt tjent med en madras med medium fasthed og almindelige pocket-fjedre. Vejer du mellem 75-95 kg, er du i de fleste tilfælde bedre tjent med en mere fast madras med samme type fjedre. Til personer i vægtklassen 95 kg og derover er det anbefalelsesværdigt at vælge pocket-fjedre i en ekstra tyk tråd med en bedre fasthed.

Fjedre:

Opbygningen af fjedrene i din boxmadras er af stor vigtighed. Derfor har vi brugt mange kræfter på at gøre det nemt og overskueligt for dig at få et overblik over, hvilken type fjedre der er i de forskellige boxmadrasser fra de populære producenter her på webshoppen. Du finder altid nøje beskrivelser af boxmadrassens opbygning på de enkelte produktsider, men som udgangspunkt er der typisk tale om pocket-fjedre. Disse findes i madrasser med varierende fastheder, der altid vil være specificeret nærmere på hver enkelt produktside.

Størrelsen:

Der kan være stor forskel på, hvilken størrelse seng den enkelte kunde har brug for. Uanset om du sover alene eller sammen med en partner, bør du eller I overveje, hvor bred og lang sengen skal være. Hos Sengeexperten by Bruun forhandler vi boxmadrasser i stort set alle mål. Vi har både singlesenge, dobbeltsenge og modeller midtimellem. Derudover anbefaler vi altid, at personer der er 190 cm høje eller derover vælger boxmadrasser med ekstra længe. Det vil sige 210 eller 220 cm i stedet for de standard 200 cm. Med hensyn til bredden er senge, der måler 160 cm eller mere det optimale valg, hvis I sover to sammen.

Topmadrassen:

Det er topmadrassen, du primært er i kontakt med, når du ligger i sengen. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken model du vælger. Hos Sengeexperten kan vi tilbyde flere forskellige typer topmadrasser fra markedets førende producenter, og alle madrasserne kan være med til at fuldende sengen og optimere komforten fra din nye boxmadras. Det er topmadrassen, der udsættes for mest slid, hvorfor den nemt kan skiftes ud løbende.

JENSEN® Boxmadrasser