Guide til valg af ny dyne

Har du brug for gode råd, før du vælger?

Hanne Bruun

Hanne Bruun

Indehaver

Alle har krav og ønsker, når det gælder dyner. Derfor har vi sammensat en guide, der hjælper dig med at finde den rette variant blandt Sengeexperten by Bruun`s store sortiment af luksuriøse dyner her på webshoppen og i vores butik i Vejle.

I vores udvalg af dyner finder du følgende mærker:

Mærkerne er din garanti for, at der er tale om kvalitetsdyner med det bedste fyld, du overhovedet kan finde på markedet. Vil du gerne have en god kvalitet, men samtidig spare penge, kan du vælge Ringsted Duns udvalg af moskusdyner på kampagne. Her er der tale om rigtig lækre dyner i optimale kvaliteter, som passer til dig, der handler inden for et budget. Vi kan varmt anbefale Ringsted Duns moskusdyner, men vi er selvfølgeligt også klar til at vejlede dig, hvis du ønsker at købe en dyne fra et af de andre mærker, vi forhandler.

Vil du have eksperthjælp til valget af din nye dyne, så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på Facebook

Vores guide gør det nemmere at købe dyner online fra vores sortiment

Når du skal vælge en ny dyne, skal du mærke efter, hvad du godt kan lide. Hvilken tykkelse og hvilken type fyld synes du allerbedst om? Skal din nye dyne være magen til din gamle, eller har du behov for at prøve noget helt nyt? Mærk efter, om du er til en helt almindelig eller en stor, vamset dyne eller måske en tynd dyne. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er godt og skidt at sove med. Derudover er det også meget individuelt, hvor varmt man får det om natten. Her spiller dynens tykkelse og fyld en stor rolle.

Hästens eco dyner

Dyner med naturfyld er de bedste til at temperaturregulere – Ingen tvivl om det!

Vi har nøje udvalgt vores leverandører af dun. Vore leverandører bruger kun nye, hvide, rene dun fra europæiske farme. Det er en garanti for god dyrevelfærd og for, at producenten udviser hensyn til miljøet. Det er to mærkesager, vi går meget op i her hos Sengeexperten by Bruun. Derudover siger produktionsforholdene og fyldet noget om kvaliteten af det færdige produkt, som her hos os kan være fremstillet i Danmark af danske producenter som Ringsted Dun.

Luften isolerer og giver din krop unik mulighed for at ånde, mens du sover, når dynen er fyldt med naturfyld. En god helårsdyne er typisk fyldt med ca. 600 gram dun, hvor det for sommerdyner er ca. det halve. Om du skal have en helårs- eller sommerdyne afhænger af den varme, du selv producerer, når du sover, og om du er til en stor, vamset dyne eller gerne vil nøjes med noget mindre. Dette valg kan kun du træffe, men vi rådgiver dig gerne. Desuden er det nøje oplyst ved alle produkter her på webshoppen, om der er tale om tykke eller tyndere dyner.

Men det kan være svært at mærke efter, når du bestiller din nye dyne online her hos Sengeexperten by Bruun. Derfor har vi herunder opstillet nogle fokuspunkter, som du skal være opmærksom på. Guiden vil forhåbentligvis gøre det lettere for dig at finde den perfekte dyne – også når du shopper online og må forholde dig til vores udførlige produktbeskrivelser.

Overvej altid følgende:

  • Skal din dyne være med naturfyld eller ej?
  • Skal du investere i en lækker silkedyne?
  • Hvor stor skal din dyne være?
  • Har du brug for ekstra længde eller andre specialmål på din dyne?
  • Hvordan vasker og vedligeholder du bedst din dyne?

Silkedyner er et naturligt og luksuriøst valg

Silkedyner er også rene naturdyner. De er fremstillet af net, som er vævet af silketråde lagt oven på hinanden lag på lag. Silkedyner gør, at din krop kan ånde, og at dynen ikke bliver fugtig, når din krop ånder i løbet af natten. Derfor får du et fantastisk klima, når du sover i silke. Silkedyner er gode for os alle, men især for jer som producerer meget varme i løbet af natten, er det måske et mere luksuriøst valg til en god sovekomfort. Vi fører et rigtig godt sortiment af silkedyner hos Sengeexperten by Bruun.

Find en dyne i en passende størrelse til dig og din seng

Det er vigtigt, at du bliver glad, når du går i seng om aftenen. At du har mulighed for at kravle ned under noget lækkert og blødt sengetøj samt en rigtig god dyne. Når du kan det, sover du ganske enkelt bedre om natten. Her spiller størrelsen på din dyne en afgørende rolle.

Alle vores dyner fås i flere forskellige størrelser. Der findes store dobbeltdyner, korte og lange singledyner, sommerdyner, vinterdyner og mange flere. Finder du ikke det mål, som du vil have, så kontakt eller besøg os. Vi har masser af muligheder og en fysisk butik i Vejle midtby: Sengeexperten by Bruun. Hvis du er særligt høj, bør du vælge en af vores ekstra lange dyner. Sover I to personer sammen, er en dobbeltdyne måske et mere komfortabelt og praktisk valg end to singledyner. Mulighederne er mange. Besøg vor specialforretning, det er en god og anderledes oplevelse!

Sørg altid for at vaske dine dyner korrekt

Dundyner kan vaskes ved 60 grader, hvis dunene er store nok.

Når du vasker din dyne, er det vigtigt, at du bruger Ringsted Duns vaskemiddel. Dette vaskemiddel er enzymfrit og derfor skånsomt ved dunene, som har en naturlig hinde, der skal passes på. Det er med til at sikre, at dynen holder i længere tid, selvom du vasker den. Brug desuden aldrig skyllemiddel til dine dyner.

Når du lufter din dundyne på en solskinsdag, så læg altid dynen i skyggen. I solen vil den naturlige hinde omkring dunene udtørre, og så knækker de. Det er med til at forringe din dynes levetid betydeligt.

Tager du kontakt til os pr. mail eller telefon, kan vi komme med flere gode råd til pleje og vedligeholdelse af dyner og puder. Du kan som saft også besøge os i vores specialforretning i Vejle.